وبلاگ

افتخاری: در صندوق بازنشستگی شرکت بدون برنامه و بودجه نداریم / شرکت‌های صباانرژی در سال ۹۹ گل کاشتند

افتخاری: در صندوق بازنشستگی شرکت بدون برنامه و بودجه نداریم / شرکت‌های صباانرژی در سال ۹۹ گل کاشتند

21 فروردین 1400

 

گزارش تفصیلی وبینار مدیران عامل هلدینگ صباانرژی

 

افتخاری: در صندوق بازنشستگی شرکت بدون برنامه و بودجه نداریم / شرکت‌های صباانرژی در سال 99 گل کاشتند

 

بازارنوی: به ارزآوری حداکثری کشور کمک می‌کنیم / بروکراسی‌زدایی از شرکت‌های صباانرژی با استقرار نظام حاکمیت شرکتی

وبینار مدیران عامل شرکت‌های تابعه هلدینگ صباانرژی با حضور دکتر اکبر افتخاری، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری و محسن بازارنوی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری صبح چهارشنبه 18 فروردین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی هلدینگ صباانرژی، در این وبینار چهارساعته، دکتر اکبر افتخاری مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در سخنانی تفصیلی به تبیین راهبردهای اقتصادی این سازمان در یک سال گذشته پرداخت و اظهار داشت: در راهبرد بهبود و ارتقا کیفیت زندگی بازنشسته‌ها، میزان حقوق بازنشسته‌ها را از اسفند 98 تا فروردین 1400، صدوسی‌وپنج درصد افزایش داده‌ایم و از میانگین دو و نیم میلیون به شش میلیون تومان رسانده‌ایم. ما به افزایش حقوق بسنده نکرده‌ایم بلکه با سیاست‌های حمایتی متنوعی از جمله تسهیلات، بیمه، خریدهای تقسیطی، قدرت خرید بازنشسته‌ها را تا سی درصد افزایش داده‌ایم.

برنامه‌ریزی برای افزایش مبلغ سود شرکت‌های مجموعه صندوق در سال 1400 به 30 هزار میلیارد تومان

وی با تاکید بر اتکا به ادبیات سودآوری در صندوق بازنشستگی گفت: در یک سال گذشته، سود حاصل از فعالیت‌های شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی از سه هزار و پانصد میلیارد تومان به دوازده هزار میلیارد تومن رسیده است. این افزایش سود، پیشرفت بسیار خوبی است اما با بازده دارایی‌ها فاصله زیادی دارد. 250 هزار میلیارد تومان دارایی صندوق بازنشستگی حتی در صورت محاسبه با سود بانکی باید 50 هزار میلیارد تومان سود داشته باشد.  باید روند سودآوری در سال 1400 به گونه‌ای افزایش یابد که مجموعه صندوق به 30 هزار میلیارد تومان سود در پایان سال دست پیدا کند.

افتخاری با تاکید بر هدف‌گذاری جسورانه و پیشران در شرکت‌ها گفت: خوشبختانه در سال گذشته مانع‌زدایی‌های بسیار موثری در صندوق بازنشستگی انجام شده است. سال گذشته، صورت مالی 25 شرکت بسته نشده بود و به تبع آن حتی صورت مالی صندوق نیز، باز بود. اکنون اما ما هیچ شرکتی را در مجموعه صندوق بازنشستگی بدون تعیین تکلیف صورت مالی نداریم. حتی برخی شرکت‌ها صورت مالی سال 99 را نیز بسته‌اند.

وی افزود: سیاست ما در صندوق کم کردن هزینه‌ها و افزایش بازدهی بود. به این سیاق، تعداد شرکت‌ها را از 1400 به 90 شرکت تقلیل دادیم. ما 25 شرکت کاغذی را تعطیل کردیم و 25 شرکت دیگر را نیز منحل یا ادغام کردیم. حتی یکی از هلدینگ‌ها را هم ادغام کردیم. هم‌اکنون صندوق هیچ دارایی مستقیمی ندارد. همه شرکت‌های تحت مدیریت مستقیم را به هلدینگ‌ها سپردیم.

 هیچ شرکتی بدون برنامه و بودجه نداریم

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به سیاست نظم‌دهی به بودجه شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: در ادامه مانع‌زدایی‌ها، تمام شرکت‌ها را ملزم کردیم، بودجه خود را ارائه کنند. متاسفانه پیش از این، بسیاری از شرکت‌ها بودجه تعریف نمی‌کردند. وارد کردن تعریف بودجه در ادبیات شرکت‌ها، اقدام زیربنایی بزرگی در حوزه شفافیت و بهبود عملکرد بود. اکنون هیچ شرکتی بدون برنامه و بودجه نداریم.

برای پاسخگویی به مطالبات بازنشستگان درآینده باید پروژه‌های کلان چند میلیارد دلاری اجرا کند

افتخاری یکی دیگر از برنامه‌های مهم صندوق بازنشستگی را اجرایی کردن پروژه‌های ملی زمین‌خورده عنوان کرد و گفت: پروژه‌های بزرگی در صندوق تعریف شده بودند که هر کدام با مشکل جدی برای اجرا مواجه بودند. حتی برخی پروژه‌ها، مصوبات قانونی را هم نداشتند. ما در مرحله اول، مصوبات لازم را برای همه پروژه‌ها اخذ کردیم و در مرحله بعد، تمام پروژه‌ها را به‌صورت جدی در مدار اجرا قرار دادیم. در حال حاضر، تنها در صباانرژی شش میلیارد دلار  پروژه تعریف کرده‌ایم. ما اکنون روی پنج شش پروژه بزرگ ملی تمرکز کرده‌ایم که عمدتا در مجموعه صباانرژی هستند. صندوق بازنشستگی برای پاسخگویی به مطالبات بازنشستگان درآینده باید پروژه‌های کلان چند میلیارد دلاری اجرا کند.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری بروز شدن شرکت‌ها را بر اساس فناوری‌های جدید، ضروری دانست و گفت: اگر بهترین شرکت‌ها هم با صنعت روز همگام نشوند و پروژه‌های جدید را براساس نیاز بازار راه‌اندازی نکنند، از سبد مصرفی دنیا عقب می‌مانند و آنقدر ضرر می‌کنند که ممکن است متوقف شوند. شرکت‌ها روند ایجاد پروژه‌های جدید را متوقف نکنند و از روش‌های متنوع تامین مالی برای پیشبرد پروژه‌های خود استفاده کنند.

هوشمندی و چابک‌سازی یکی از راهبردهای مهم صندوق بازنشستگی

افختاری، هوشمندی و چابک‌سازی را یکی از مهمترین راهبردهای این سازمان اعلام کرد و گفت: با اتکا به سامانه‌های حرفه‌ای و فناورانه، توانسته‌ایم خدمات خود به بازنشسته‌ها را چندین برابر افزایش دهیم. تنها  در مرکز تماس بازنشسته‌ها، از هفت هزار تماس در سال 98 به دویست هزار تماس در سال 99 رسیده‌ایم. ما سعی کرده‌ایم خود را در دسترس سریع بازنشسته‌ها قرار بدهیم.

سوددهی شرکت‌ها باید براساس ارزش دارایی‌ها برنامه‌ریزی شود

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری سوددهی بالا را مهترین انتظار صندوق از شرکت‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: شرکت‌ها نباید سوددهی خود را براساس روند سال‌های قبل برنامه‌ریزی کنند. سوددهی باید براساس ارزش دارایی‌ها برنامه‌ریزی شود. هر یک از شرکت‌ها باید بررسی کنند و بدانند که چقدر دارایی دارند، چقدر سود می‌دهند و چه سهمی در مصارف صندوق دارند. مصارف صندوق به این معنی است که چند درصد سهم در زندگی بازنشسته‌ها دارند.

شرکت‌های صبا انرژی در سال 99 گل کاشتند

وی در ادامه از شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی تجلیل کرد و گفت: اکثر شرکت‌های صبا انرژی در سال 99 گل کاشتند. رکورد سود و تولید صبافولاد، رکورد تولید فولاد اکسین، رکوردهای متعدد تولید و سود در پتروشیمی جم، پروژه‌های جدید ایران‌یاسا و ساخت سود قابل توجه در شرکت خدمات‌گستر صباانرژی و پیشبرد پروژه‌های کلان ملی مانند پتروشیمی مسجدسلیمان، پروژه‌های  PDH،ABS & Rubber   در پتروشیمی جم و…، این هلدینگ را در جایگاه اثرگذاری بسیار خوبی قرار داده است به طوری که هم‌اکنون بخش بزرگ تامین نقدینگی و منابع مالی صندوق روی دوش هلدینگ صباانرژی است. البته ما سعی می‌کنیم با فعال کردن هلدینگ‌های دیگر، بار صباانرژی را کم کنیم.

افتخاری در پایان تاکید کرد: همگرایی و هم‌افزایی شرکت‌ها در مجموعه صندوق بازنشستگی، گره‌گشای بسیاری از مشکلات است. ما در سال مانع‌زدایی‌ها و پشتیبانی‌ها، باید با راهبردهای حرفه‌ای، پشتیبان برنامه‌های تولید باشیم. شرکت‌ها براساس راهبرد کاهش هزینه‌ها و افزایش سودآوری، باید بتوانند به ذینفعان خود پاسخ بدهند ما باید سودی بسازیم که در متن زندگی بازنشسته‌ها بنشیند.

***

بازارنوی: بروکراسی‌زدایی یکی از مهمترین اصول‌ مانع‌‍زدایی در سازمان‌ها است

در این نشست همچنین، محسن بازارنوی، مدیرعامل هلدینگ صباانرژی در سخنانی به تبیین سیاست‌های این مجموعه در سال 1400 پرداخت و با اشاره به نامگذاری سال 1400 گفت: باید با اصلاح فرایندها و ساده‌سازی مسیر تحقق برنامه‌ها، مانع‌زدایی را از درون مجموعه خود شروع کنیم. یکی از مهمترین اصول مانع‌زدایی در سازمان‌ها، بروکراسی‌زدایی است. باید با استقرار حاکمیت شرکتی، ضمن شفاف‌سازی و انضباط مالی، مقررات دست و پاگیر حذف شود و با تصمیم‌گیری مبتنی بر خرد جمعی، بررسی و پایش عملکرد، محاسبه اثربخشی و کارایی، بستری بهینه و پایدار برای سرمایه‌گذاری‌ها ایجاد کنیم.

بازارنوی با اشاره به تاثیر معاهده ایران و چین و آینده برجام بر وضعیت بازار سرمایه اظهار داشت: در آستانه ورود ایران به شرایط جدید اقتصادی هستیم. باید بتوانیم برنامه‌ها و پروژه‌های خود را در این شرایط بازتعریف کنیم و به‌خصوص از معاهده فیمابین ایران و چین نهایت بهره‌برداری را در پیشبرد پروژه‌ها و تامین مالی آن‌ها انجام دهیم.

در سال جاری 95 درصد سود محقق شده را به سهامداران واگذار کنیم

مدیرعامل هلدینگ صباانرژی به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: رویکرد صباانرژی این است که ضمن تاکید بر حضور پرشور کلیه مدیران و کارکنان شرکت‌ها، از هرگونه کمک مالی و غیرمالی به نفع کاندیداهای مختلف خوددادری شود و شائبه طرفداری از جریان خاصی مطرح نشود.

بازارنوی در ادامه بر ضرورت تامین مالی 15000 میلیارد تومان تعهد صباانرژی به صندوق بازنشستگی برای پرداخت حقوق بازنشسته‌ها تاکید کرد و گفت: ما وظیفه داریم برای آسایش ذینفعان خود سودآوری پایدار ایجاد کنیم. برای عمل به تعهدات خود، تصمیم داریم در مجامع سال جاری، سود حداکثری تقسیم کنیم و تا 95 درصد سود محقق شده را به سهامداران واگذار کنیم.

به ارزآوری حداکثری کشور کمک می‌کنیم

مدیرعامل هلدینگ صباانرژی در ادامه بر حداکثرسازی فروش، سودآوری و ارزآوری تاکید کرد و اظهار داشت:  کشور شرایط بسیار خاصی دارد. ارزآوری شرکت‌های فولادی و پتروشیمی کمک بزرگی جهت تامین به‌موقع کالاهای اساسی می‌باشد. ما برای کمک به نیاز ارزی کشور، مسئولیت داریم با صادرات خوب و تامین کالا از بازار داخل برای ارزآوری حداکثری اقدام کنیم. همه شرکت‌های صباانرژی موظف هستند در تامین قطعات، معطوف به کالاهای داخلی عمل کنند. باید با تکیه بر توان داخلی در تعمیر و نگهداری مشروط به تامین قطعات و کالاها با قیمت بهینه، کیفیت عالی و تامین به موقع، زمان‌ توقف خطوط تولید کاهش یابد و تولید به‌صورت پایدار ادامه داشته باشد.

وی به ضرورت استفاده بهینه از امکانات اشاره کرد و گفت: شرکت‌ها با استفاده از توانایی‌ها و امکانات همدیگر و ارتقاء هم‌افزایی به افزایش سودآوری هم کمک کنند. یکی از مهمترین حوزه‌های تعامل میان‌گروهی، استفاده از ارز مازاد در میان شرکت‌های هلدینگ صباانرژی است.

راهبرد اصلی ما اصل شفافیت در تمام ابعاد کاری است

بازارنوی به ضرورت رعایت اصل شفافیت در تمامی ابعاد کاری اشاره کرد و گفت: انجام به‌موقع تکالیف مجامع و اعمال تمامی بندهای گزارش حسابرسی،  حرکت در چارچوب برنامه و بودجه مصوب، به نتیجه رساندن پرونده‌های حقوقی و جلوگیری از ایجاد پرونده‌های جدید، از جمله تکالیف شرکت‌ها در سال 1400 است.

وی در پایان بر تسریع در راه‌اندازی پروژه‌های جدید با استفاده از ابزارهای مالی و حداکثرسازی بازده دارایی‌ها  تاکید کرد و گفت: از مدیران عامل شرکت‌ها در اتخاذ و اجرای تصمیمات سخت حمایت می‌کنیم. اجرای پروژه‌های بزرگ، اختیارات و حمایت‌های وسیع‌تر می‌طلبد. هلدینگ صباانرژی ضمن نظارت و پایش عملکردها، در راستای تسهیل‌سازی و برطرف کردن موانع، پشتیبان شرکت‌های تابعه خود است.

در این نشست، مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی جم، پلی‌پروپیلن جم، صبافولاد خلیج فارس، فولاد اکسین، پتروشیمی مسجدسلیمان، شرکت ملی نفتکش، ایران یاسا تایر و رابر، خدمات گستر صباانرژی، نیرو تزار پی‌ریز، نیرو آتیه صبا، پتروشمیران، لوله‌سازی اهواز، گسترش تجارت پارس سبا و صباآرمه در سخنانی به ارائه گزارش دستاوردهای گذشته و برنامه‌های سال 1400 پرداختند.

تصاویر
اشتراک گذاری

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *